2015-11-05

MTTC garantinis remontas

Daiktai genda. Deja. Žmonės genda taip pat. Tik daug baisiau, negu daiktai. Baisiausia - kuomet genda žmogaus galva. Tuomet žmogus tampa daug blogesnis už daiktą. Tačiau visa tai niekai - lyginant su jau pačiu baisiausiu atveju - kuomet žmogus su sugedusia galva gauna sugedusį daiktą ir mano pataisysiąs jį.
O.K. - nuo pradžių. Vieną lietingą dieną sugedo paprastasis vaivorykštinis televizorinis plančetinis kompiuteris.
Sugedo

Kompiuteriui taip jau nenuskilo, kad jį pagamino "Samsung". Todėl "Samsung" plančetinius kompiuterius remontuoja "MTTC" garantinis remontas.
Palaukiau kol nustos lyti ir nunešiau šį nenusisekėlį į "MTTC" garantinį skyrių - Savanorių pr. 206A, Kaune (Topo centro parduotuvės patalpose). Kompiuterinė įranga man nesvetima - ligoniui pats iš karto diagnozavau ekrano "pašvietimo" gedimą. Šia diagnoze pasidalinau su priėmime dirbančiu vaikinuku. Vaikinuko galva nesugedusi - susikalbėjome. "Ligonį" pridaviau be pakrovėjo ir laidų.
Atslenka kita rudens lietinga diena. Atslenka sms.
Sms iš MTTC


Šiek tiek nustembu - juk remontas garantinis. Pasitikrinu el-paštą. Žinutė keista. Taip pat sugedusi, ko gero.
E-pašto žinutė


Na, jeigu būtų bent "10010111010010110100011" - būtų galima bandyti kažką iššifruoti. O dabar "1". Jei būčiau kompiuteris - šią žinutę suprasčiau kaip "Taip". Atitinkamai "0" reikštų "Ne". Bandau būti kompiuteriu. Trumpai. Nes bijau, kad gali sugesti galva. Spjaunu - skambinu. Ragelį pakelia jaunu balsu čiauškanti konsultantė. Tyliai paklausiu - kodėl "1", už ką reikia mokėti ir ką dabar daryti. Pokalbis labai keistas. Jaučiuosi kaip besiginčijantis su kortų karaliene triušis:

- Blogi yra kroviklis ir laidas - juos reikėtų įsigyti.
- Tačiau aš remontui pateikiau tik kompiuterį - be laido ir kroviklio.
- Jums yra siūlomas įsigyti "LogiLink" krovimo laidas už X EUR. Jeigu jūs sutinkate įsigyti laidą - tuomet mes tęsime jūsų įrenginio remontą.
- Tačiau aš kroviklį ir laidus turiu. Aš jų jums nepateikiau. Kaip jūs galite žinoti, jog jie sugedę? Juk sugedęs ekranas - jam galioja garantija.
- Tai ar jūs sutinkate įsigyti laidą ar atsisakote?
- Man tikrai nereikia papildomų laidų. Ar galite suremontuoti įrenginį?
- Tai jūs atsisakote įsigyti laidą?
- Paaiškinkite man "sutikimo" ir "atsisakymo" reikšmę šiame pokalbyje. Ar įrenginys bus remontuojamas? Gal galėčiau susisiekti su šį įrenginį remontuojančiu inžinieriumi?
- Su inžinieriumi susisiekti negalima - rašykite žinutę el. paštu - jums bus atsakyta per vieną darbo dieną. Tuomet jūs atsisakote įsigyti laidą?
- Na, nežinau.. Ko gero, atsisakau..
- Ačiū už pokalbį, bla blaaaa bla..

Padedu telefoną ant stalo, kurį laiką žiūriu į kompiuterio klaviatūros "ESC" klavišą. Na, jumorą mėgstu. Kažkas mane perspjovė. Smagu. Rašau žinutę "inžinieriams".
Žinutė "inžinieriams"


Sekančią dieną supypsi sms.
Sms iš MTTC


Apsidžiaugiu. Tuoj pagydytą ligonį atsiimsiu. Tačiau tuomet supypsi kompiuteris - gaunu el. pašto žinutę.
Žinutė iš "inžinierių"


Uždarau el. pašto žinutę, kurį laiką žiūriu į kompiuterio klaviatūros "ESC" klavišą.
Užsidedu samurajaus šarvus, už diržo užsikišu du kardus ir revolverį, pauostau amoniako ir einu į priėmimo punktą ginčytis. Priėmimo punkte tas pats vaikinukas šypsosi ir tiesia sveiką bei veikiantį kompiuterį:
- Pataisytas.
- Pataisytas?
- Taip, pataisytas.
- Ačiū.

Nubyra šarvai, kardai sukrenta už spintelės. Plančetinis kompiuteris "ESC" klavišo neturi, todėl žiūriu į savo batą. Purvinas šiek tiek. Gal kur į balą įlipau. Bet juk šiandien nelyja. Keista.
Padėkoju ir "inžinieriams".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą