2013-05-17

Aplink Siciliją automobiliu. Pavasarinės "mini" atostogos:

Kvepia pavasariu, bet nosis šalta. Kur šilčiau? Ogi ten - kur piečiau.
Planas paprastas - "Ryanair" (ką gi mes be jo darytume) lėktuvu iš Kauno skrendame į Siciliją. Leidžiamės "Trapani" oro uoste. Pilnas oro uosto pavadinimas "Vincenzo Florio Airport Trapani-Birgi". Čia nuomojamės automobilį ir važiuojame aplink salą. Lėktuvo bilietus įsigyjame prieš kelis mėnesius, viešbučius bei automobilį rezervuojame prieš kelias savaites. Skrendame abu labu su žmona. Pirmyn!

Keliavome:
2013-04-19 - 2013-04-22

Maršrutas "google" žemėlapyje:
Maršrutas


Lėktuvas kyla tik popiet, tad galima ramiai išsimiegoti. Tuomet išgerti kavos, susikrauti kojines, kelis eurus, užsitaisyti fotoaparatą, pasikasyti pakaušį "ar nieko nepamiršau" ir šiaušti į oro uostą. Čia paliekame automobilį, sveriame kojines, juosiamės diržus, perkame mineralinio vandens ir saldainių. Lėktuvas net cypia kaip laukia mūsų.
Nekantrusis "Ryanair" lėktuvas


Metaliniais sparnais pjaustome debesis, plombuotais dantimis traiškome saldainius. Apačioje didingasis "Balatono" ežeras. 
Balatono ežeras


Iš viršaus rodos mažiukas. Tikiuosi greitai neišdžius. 
Lėktuvo tualete stebiuosi viena kitai prieštaraujančiomis taisyklėmis - "rūkyti GRIEŽTAI draudžiama", tačiau jei jau taip nutiko - "nuorūkas meskite čia".
"Rūkyti ar nerūkyti" - štai kur klausimas


Tiek to - šįkart nerūkysiu. Jau vien todėl, kad niekada gyvenime ir nerūkiau. Tiesa, dar ir cigarečių neturiu. Neturiu netgi tų "Smokeless", kurias labai intensyviai siūlė uniformuotasis, kadangi tuo metu nudelbiau akis žemyn ir apsimečiau studijuojantis sėdynės apmušalų raštus.
Leidžiamės, plojam, grojam. 


Žygiuojame link automobilių nuomos punkto. Esu rezervavęs "Peugeot 5008 or similar" [compact MPV] automobilį.
[Gamintojo nuotrauka]


Transporto priemonės "dviems" pasirinkimas lyg ir nelogiškas, tačiau aš labai mėgstu kaskart išbandyti vis kitokį automobilį. Mėgstu vairuoti, todėl tai taip pat šioks toks "atradimų džiaugsmas". Nuomos punktas pasiūlo labai "similar" variantą - "Nissan NV200" [light commercial vehicle]. 
[Gamintojo nuotrauka]


Panašūs jie nebent tūriu - kaip liftas "Akropolyje" ir "Shuttle" kabina. "Ačiū", "Hertz". Vėliau nuomos kompanijai nusiunčiu nieko nereikalaujantį "ką daryti, kad nepasikartotų" registruotą el-laišką sistemoje angliškai, tačiau atsakymo nesulaukiu. Po kelių dienų į e-pašto dėžutę gaunu lietuvišką reklamą "kokie mes geri ir begėdiškai pigūs..." nuo darbuotojos lietuvišku vardu bei lietuviška pavarde. Paspaudžiu "reply" įkeldamas tą patį tekstą lietuviškai, po dviejų parų gaunu atsakymą iš Slovakijos (?) angliškai. Laiškas primena kažką panašaus - "Rezervuojant "Shuttle" kabiną buvo sąlyga "arba panaši". Nuomos punktas parenka tinkamiausią variantą. Tiek jūsų užsakytoje "Shuttle", tiek "Akropolio" lifto kabinose yra langai, durys, mygtukai, lubos, grindys ir sienos. Abi kabinos pagamintos iš metalo, abi kyla iškart po mygtuko paspaudimo. Abi taip pat saugiai nusileidžia, po ko durys atsidaro automatiškai. Abiejuose variantuose numatytas avarinis stabdymas nelaimės atveju. Visi anksčiau išvardinti parametrai leidžia manyti, jog gavote panašų produktą, todėl jūsų skundą laikome nepagrįstu. Ačiū, kad kylate mūsų kabinomis". Susidaro nuomonė, jog visuomet reikia nuomotis "pigiausių pigiausią patį nuostabiausią" modelį. Juk bet kokiu atveju jį ir gausite. Na, bent jau "Hertz" nuomos punkte.
Automobilis gan paprastas, tačiau bent naujas. Garso izoliacija labai prasta, valdymas neblogas.
Nissan NV200


Įveikęs tik pora tūkstančių kilometrų.
Nissan NV200


Na, užsiveda, važiuoja, vairas sukasi - viskas bus gerai. Pajudame. Šalia leidžiasi lėktuvai.
Lėktuvas


Pirmasis rezervuotas viešbutis - "Punta Nord Est" ("Est" parašiau be klaidos) randasi Castellammare Del Golfo miestelyje. Ten ir važiuojame. Dangus mėlynas, saulutė šypsosi, malūnai mojuoja.
Kelias Sicilijoje


Iki viešbučio netoli - po valandėlės mes jau akimis geriame jūrą tiesiai pro viešbučio langą.
Pro viešbučio langą


Kambariukas nedidelis, be įmantrybių.
Viešbučio kambariukas


Tačiau jaukus ir funkcionalus. Štai netgi lovoje gulint - numatyta vieta alui, vynui, alyvuogėms ir pelėsiniam sūriui pasidėti.
Viešbučio kambariukas


Castellammare Del Golfo miestelis nedidelis. Tačiau čia gimė net keli stambūs "Amerikos mafijos" veikėjai. Sicilijos mafijos lopšys.
Castellammare Del Golfo miestelis


Dar ne sezonas, todėl ramu.
Castellammare Del Golfo miestelis


Paplūdimiai tušti.
Castellammare Del Golfo miestelis


Saulė tyliai slepiasi už kalno pečių.
Castellammare Del Golfo miestelis


Atvykome ne paplūdimyje drybsoti. Šiek tiek padvejoję - švilpiame į Palermo - Sicilijos sostinę. Bažnyčių, niekuo neypatingų pilių, suvenyrų krautuvėlių kažkiek jau esame matę, todėl tokiems objektams daug dėmesio neskiriame. Vakarėja, pilvas dainuoja, picos reikalauja.
Pica, vynas ir alus Palermo mieste


Eismas gatvėse chaotiškas. Ypač judėjimas žiedais. Visi eismo dalyviai žvilgsniais "galynėjasi" dėl pirmumo teisės važiuoti, tuo pačiu metu lėtai, tačiau labai užtikrintai judėdami pirmyn. Akių kontaktas išlaikomas iki paskutinės sekundės. Tuomet, kažkokioms dvasioms padedant, staiga nusprendžiama kuris važiuos pirmas ir nugalėtojas spusteli akceleratorius pedalą. Jeigu nugalėtojas praėjus penkioms milisekundėms po pergalės nepaspaudžia akceleratoriaus pedalo iki galo - už jo pasigirsta dešimtys padrąsinančiųjų signalų. 
Artinasi naktis.
Palermo mieste


Judame atgal į viešbutį. Vietinis alus labai "šiaip sau". Vynas puikus.
Vynas


Rytas. Oras gaivus kaip deguonies kameroje.
Pro viešbučio langą


Skalaujame galvas, valgome "pseudopusryčius". Pusryčiai Italijoje netoleruojami. Manoma, jog ryte valgyti nereikia - smagiau prisikimšti vakare. Todėl viešbučiuose taip pat sunku rasti kažką "rimčiau", negu saldi bandelė ar mikrono storumo dešros riekelė.
Nužvelgiame viešbutį iš šalies.
"Punta Nord Est" viešbutis


Į viešbučio paplūdimį galima nulipti laiptukais.
"Punta Nord Est" viešbučio paplūdimys


Paplūdimys "šiaip sau", tačiau apylinkės glostančios akį.
"Punta Nord Est" viešbučio paplūdimys


Sekanti stotelė - Cefalu miestelis. Tenka vėl pravažiuoti Palermo gatvėmis. Dažnai šių gatvių realiosios juostos staiga suskirstomos į daugybę virtualių.
Palermo miestas


Mentalinės žvilgsnių kovos. Imu pavydėti vorui - kaip smagu turėti aštuonias akis.
Atvykstame į Cefalu.
Cefalu miestelis


Nors dar tik pavasario vidurys, tačiau jau šilta, noksta apelsinai.
Apelsinai


Gatvelėje šalia jūros zuja ankstyvieji poilsiautojai.
Cefalu miestelis


Miestelis įsikūręs kalno papėdėje.
Cefalu miestelis


Gatvelės siauros.
Cefalu miestelis


Paplūdimiai, turistai.
Cefalu miestelis


Vietiniai žvejai.
Cefalu miestelis


Bažnyčios, užkandžiaujantys tikintieji.
Cefalu miestelis


Uždaruose kiemuose - žaidimų aikštelės.
Cefalu miestelis


Durys be spynų.
Cefalu miestelis


Miestelis nėra labai išskirtinis. Turistai, suvenyrai.
Cefalu miestelis


Bažnyčių sienos ir bokštai.
Cefalu miestelis


Miestelio centre šventovė ir gėlės.
Cefalu miestelis


Jei dūšia soti - šalia šventovės sienų penas pilvams.
Cefalu miestelis


Šis didžiulis turistinis magnetas pritraukia ir mūsų užpakalius.
Alus Cefalu miestelyje


Vietiniai ilsisi ramiai.
Cefalu miestelis


Siauromis gatvelėmis žygiuojame link pilies kepurės.
Cefalu miestelis


Laiptelių daug, karšta - alaus bokalas perniek.
Cefalu miestelio pilies planas


Ropščiamės. Pro nuplikusių kaktusų galvas pamažu atsiveria miestelio panorama.
Cefalu miestelis


Viršuje pilies likučiai.
Cefalu miestelio pilies likučiai


Šalia sėdi kažkoks darbuotojas arba apsišaukėlis. Sunku suprasti, kadangi jis intensyviai siūlo pirkti bilietus, tačiau absoliučiai niekas į jį nereaguoja. Na, taip, kokie čia dar bilietai, kuomet jau esi užlipęs.
Cefalu miestelio pilies sargas


Iš viršaus galima suskaičiuoti miestelio stogus.
Cefalu miestelis


Taip pat galima suskaičiuoti Sicilijos mafijos sudegintus daugiaaukščius.
Cefalu miestelis


Gražu. Ropštis vertėjo.
Cefalu miestelis


Lipame žemyn. Žygiuojame siaurų gatvelių labirintu.
Cefalu miestelis


Vienoje gatvelėje beveik užstringame.
Ypač siaura gatvelė


Iššvaistytas kalorijas skubiai atstatome ragaudami ledus. Labai skanu.
Ledai


Antrasis rezervuotas viešbutis randasi Catania mieste. Tai antrasis pagal dydį miestas Sicilijoje. Važiuodami dairomės į šalis - gamtovaizdis neįprastas lietuviškai akiai.
Sicilija - Cefalu-Catania pusiaukelėje


Neįprasta ir gražu.
Miestelis ant kalvos Sicilijoje


Didžioji kelio dalis driekiasi virš žemės - tiltais ar viadukais, nors, rodos, dažnai tam nėra reikalo. Labai keista. Vėliau išgirdau gandą, jog, tiesiant kelius Sicilijoje, lygiagrečiai darbavosi ir mafijos atstovai. Jie supirko žemes, kuriomis turėjo būti tiesiamas kelias. Spėju, pusvelčiui perparduoti neplanavo, todėl Italijos valdžia rado pigesnį būdą - kelius tiesti virš žemės. Įdomi istorija.
"Tiltas" Sicilijoje - Cefalu-Catania pusiaukelėje


Kad ir pro automobilio langą, tačiau labiau mano akis džiugina tokie kraštovaizdžiai, negu miestelių gatvelės prikimštos kinietiškų suvenyrų, trafaretiniai bažnyčių bokštai ar spalvoti skėčiai su alaus reklamomis, okupavę centrines miestelių aikštes.
Sicilijos kraštovaizdis


Atvykstame į Catania. Mūsų viešbutis "svečių namų" tipo - "Elios rooms". Kambariukas taip pat nedidelis.
Viešbučio kambariukas


Po intensyvios dienos smagu palysti po vėsaus vandens srovele. Opapa - Itališki ledai suveikė - nebetelpu į dušo kabiną. Nežinau net kaip nupasakoti dušo kabinos mažumą, tačiau, jei muilas nukrenta - esant viduje jo pakelti neįmanoma. Reikia išeiti iš kabinos, pakelti muilą ir tuomet grįžti atgal. Labai pavojinga. Jei supratote apie ką aš ;)
"Elios rooms" mikro dušo kabina


Viena įdomiausių mano apturėtų dušo procedūrų. Prieš įeinant į kabiną reikia pakelti rankas, nes jau įėjus - jų pakelti nepavyks. Tuomet galima išsiplauti galvą, nusiprausti viršutinę kūno dalį. Vėliau reikia išeiti iš kabinos, nuleisti rankas, sugrįžti atgal. Tuomet galima nusiprausti apatinę kūno dalį. Smagu.
Viešbutukas miesto centre. Patogu, tačiau gatvelė šalia viešbučio nemiegojo visą naktį.
Gatvelė šalia "Elios rooms"


Catania miesto centre dirba "parkingo mafija". Bandant pastatyti automobilį, nežinia iš kur išdygsta "padėjėjas", kuris aktyviai mojuoja rankomis taip nurodydamas kur ir kaip reikia pastatyti automobilį. Kokio uždarbio tikėdavosi mojuotojas nežinau, kadangi visuomet pavažiuodavau vos toliau ir prisiparkuodavau staiga. Sicilietiškai.
Žygiuojame į miesto centrą. Trumpai krapteli lietutis.
Catania miestas


Senamiestis, architektūra.
Catania miestas


Miesto centrinė aikštė.
Catania miesto centrinė aikštė


Čia vandenį purškia miesto simbolis - "dramblio fontanas".
Catania miesto simbolis - dramblys


Vėl architektūra.
Catania miestas


Dar vienas fontanas, prie kurio vakare labai intensyviai fotografavosi jaunavedžiai.
Catania miestas


Dramblys ir fontanai mylimi Catania mieste.
Catania miestas


Pamažu žygiuodami, tiesiog kiaurai praeiname kažkieno "namus".
Catania miestas


"Namų" teritorijoje tvyro nekoks kvapas. Tarp kolonų sukrauta nemaža krūvelė maisto - žalios bulvės, kažkokie svogūnai ar porai, ridikai ir kiti žalumynai. Už keliolikos centimetrų nuo maisto krūvelės - sukrauta kita "krūvelė". Labai racionalus sprendimas - atsigulus taip, kad veidas remtųsi į maisto krūvelę, o užpakalis į kitą "krūvelę", galima nepertraukiamai vykdyti "didįjį apytakos ratą". Puiku - dar kurį laiką valgyti nesinorės.
Vaikščiodami bandome prasibrauti link pakrantės. Tačiau vandens italai nemėgsta. Arba turi jo tiesiog per daug. Visa pakrantė aptverta - uostai, pramoninės zonos.
Catania miestas


Temsta, pasukame link miesto centro. Apeiname graikų - romėnų teatro ir Odeono griuvėsius.
Odeonas Catania mieste


Dieną galima užeiti į vidų.
Odeonas Catania mieste


Mieste daug įvairių paminklų, obeliskų. Visuomet esi stebimas rūstaus akmeninio veido.
Catania miestas


Štai mano žadėtieji vakariniai jaunavedžiai.
Vestuvė Catania mieste


Pamažu pasimiršta "naminis" tualetas virtuvėje, pilvas duoda ženklą ir akys ima šukuoti pastatų sienas, ieškodamos "virtuvinių eilėraščių".
Virtuvinis eilėraštis


Metas picai. Ar italai dar kažką moka gaminti gerai?
Vakarienė Catania mieste


Tiesa, makaronus pamiršau.
Vakarienė Catania mieste


Maloniai sotūs ir šiek tiek pavargę pamažu pėdiname į viešbutį. Kaip ir minėjau - vėlai vakare mūsų gatvelė pabunda ir "dainuoja" visą naktį.
Gatvelė šalia "Elios rooms" viešbutuko


Pakoncertuoti bandė ir uodas, tačiau tapkė įtikino jį šiek tiek patylėti. Ryte supratau, jog buvo ir gudresnių "dainininkų", kurie sulaukė mūsų silpnumo akimirkos. Tapkės buvo taip pat pavargę ir naktį prarado budrumą, todėl atsibudome uodų "sudainuoti". Besikasydamas prisiminiau ir lietuvišką vasarą.
Rytas, "nanodušas", "mikropusryčiai". Negana to viešbučio darbuotojas sėdi už pusantro metro ir spokso tiesiai veidus - kokios dešrytės ir kiek mes ten įsidėsime. Ką padarysi - jei tik jam patinka..
Šiandien aplankysime "Etna" ugnikalnį.
Pakeliui į "Etna" ugnikalnį


Ugnikalnis aktyvus, todėl prieš svečiuojantis reikia paskaitinėti "prognozes". Artėjant prie ugnikalnio - kelias vis labiau pasidengia pelenais ar kažkokiais kitokiais kalno "spjaudalais".
Pakeliui į "Etna" ugnikalnį


Aplinka darosi vis labiau "paslaptingai keista".
Pakeliui į "Etna" ugnikalnį


Spėju, viršuje šalta.
Pakeliui į "Etna" ugnikalnį


Nusigauti į patį viršų nėra taip paprasta. Keltis galima keltuvais, specialiais autobusais, vėliau pėsčiomis. Taip pat galima įvairiai kombinuoti šiuos būdus, priklausomai nuo oro sąlygų, turisto pasirengimo ir fizinės būklės.
Kalno schema:
"Etna" ugnikalnio chema


Dalį kelio į viršų jau įveikėme automobiliu. Dar gabaliuką galima pakilti keltuvais.
Keltuvų techninė patalpa


Kalno aukštis - 3345 m. Automobiliu galima pakilti į 1923 m. aukštį. Čia mes ir esame. Keltuvai kelia iki 2500 m. Keltuvo paslaugų kainos tiksliai nepamenu, tačiau ji tikrai nemaža - apie 30,- eurų vienam žmogui.
Kabina pamažu pajuda. Viskas siūbuoja ir braška.
Keltuvas


Kylame.
"Etna" ugnikalnis


Lynoja.
"Etna" ugnikalnis


Kylame aukščiau. Lietų pamažu pakeičia lipni manų košė. Vėliau sniegas.
"Etna" ugnikalnis


Na, šito nesitikėjome. Sninga kaip reikiant. Reikiamų rūbų anei apavo neturime. Specialius batus galima išsinuomoti, tačiau kitus rūbus reikia turėti savo. Užkilę iškišame nosis į lauką.
"Etna" ugnikalnis


Gili žiema.
"Etna" ugnikalnis


Specialios transporto priemonės tyliai laukia tinkamesnio meto.
"Etna" ugnikalnis


Sninga be perstojo.
"Etna" ugnikalnis


Labai nedraugiška vieta.
"Etna" ugnikalnis


Suprantu, jog iki galo pakilti nepavyks. Tam nepritaria nei oras, nei mano "Ryanair" rankiniam bagažui pritaikyta striukė.
"Etna" ugnikalnis


Štai tau "šiltieji kraštai. Sprunkame į šiltą patalpą, geriame karštos kavos, matuojame aukštį. Pasijaučiu amerikietišku turistu.
Aukštis, į kurį "Etna" ugnikalnyje galima pakilti keltuvais


Beliktų tik šioje kavinėje - suvenyrų parduotuvėje nusipirkti "Aš širdis Etna" marškinėlius..
"Etna" ugnikalnio kavinė 


Leidžiamės. Apačioje taip pat leidžiasi specialūs autobusai.
"Etna" ugnikalnis


Sniegas virsta į košę, košė į vandenį. Greta siūbuoja šiek tiek romantiškesni keltuvai.
"Etna" ugnikalnis


Lietus pamažu rimsta. Važiuojame žemyn.
"Etna" ugnikalnio apylinkės


Matomumas tampa vos geresnis.
"Etna" ugnikalnio apylinkės


Keista-baugi-įdomi vieta.
"Etna" ugnikalnio apylinkės


Ugnikalnis dažnai spjaudosi. Dažnai kažkam nepasiseka.
"Etna" ugnikalnio apylinkės


Dabar smagu stryksėti ant kamino, fotoaparatu mojuojant, tačiau kadaise čia buvo pragaras.
"Etna" ugnikalnio apylinkės


Atsisveikiname su kalnu, judame toliau.
"Etna" ugnikalnis


Kelias vingiuoja virš Sicilijos mafijos supirktųjų žemių.
Greitkelis Sicilijoje


Sekantis šios dienos taikinys - šventyklų slėnis (Valle dei Templi) šalia "Agrigento" miesto. Miestas įsikūręs ant kalno.
"Agrigento" miestas


Taip, atspėjote - griuvėsiai.
Šventyklų slėnis (Valle dei Templi)


Bilietas - 10,- eurų. Teritorija nemaža. Lėtai kiūtinant - čia galima užtrukti iki poros valandų.
Šventyklų slėnis (Valle dei Templi)


Turistų nemažai, tačiau aplinka jauki, "draugiška" įdomiam pasivaikščiojimui.
Šventyklų slėnis (Valle dei Templi)


Graikai čia paliko nemažai įdomių eksponatų.
Šventyklų slėnis (Valle dei Templi)


Vieni iš jų didingi.
Šventyklų slėnis (Valle dei Templi)


Kiti gražūs.
Šventyklų slėnis (Valle dei Templi)


Treti žiaurūs.
Šventyklų slėnis (Valle dei Templi)


Vienas bruožas sieja visus griuvėsius - jie sugriuvę.
Šventyklų slėnis (Valle dei Templi)


Vieta tinkama žaisti slėpynių.
Šventyklų slėnis (Valle dei Templi)


Tolumoje slėpynių žaidžia "Agrigento" miestas.
"Agrigento" miestas šventyklų slėnio (Valle dei Templi) fone


Važiuojame toliau, stoviniuojame prie šviesoforų.
Kelias Sicilijoje


Šiandien nakvosime "Sciacca" miestelyje.
"Sciacca" miestelis


Trečiasis viešbutukas kaip ir antrasis - "svečių namų" tipo - "B&B Porta di Mare". Jaukus.
"B&B Porta di Mare" viešbutukas


Puikus vaizdas pro langą.
"B&B Porta di Mare" viešbutukas


Kambarys randasi "trečiame" pastato aukšte. Kitas atskiras rakinamas įėjimas pirmame aukšte - nereikia kaskart žygiuoti pro registratūrą.
"B&B Porta di Mare" viešbutukas


Viešbučio šeimininkas mus pasitinka labai šiltai - nuolatos šypsosi, vaišina vynu, savo gamybos sūriu žuvies užkandžiu. Vienintelė viešbutuko bėda - labai silpnai veikiantis internetas. Jį galima "pagauti" tik viename kambario kamputyje.
Užkandame, trumpai atsikvepiame, žygiuojame apsidairyti "Sciacca" miestelyje.
"Sciacca" miestelis


Miestelio centre didelė aikštė.
"Sciacca" miestelis


Viskas dvelkia ramybe.
"Sciacca" miestelis


Puiki vieta galvą pravėdinti.
"Sciacca" miestelis


Miestelyje yra papai.
"Sciacca" miestelis


Saulutė slepiasi, metas vakarienei. Grįžtame į visai šalia miestelio centro esantį viešbutuką, kambaryje atsistojame į "skaitmeninį kampą". Telefonu "TripAdvisor" programėle surandame netoliese esančią piceriją, kurią rekomenduoja kiti lankytojai. Pica puiki!
Pica


Galbūt banalu visuomet valgyti picą vien todėl, kad esi Italijoje, tačiau šį patiekalą italai tikrai moka pagaminti. Picerijos aplinka jauki, personalas "šiltas".
Picerijos aplinka


Jei būsite "Sciacca" miestelyje - Rekomenduoju.
Picerija "Amadeus"


Paskutinis šios kelionės rytas. Smagu, jog dušo kabina padoraus dydžio. Skrydis vakarop, dar turime laiko. Pamažu judame link "Trapani" miesto, stabtelime "Marsala" miestelyje.
"Marsala" miestelis


Pakrantė smagi pasivaikščioti.
"Marsala" miestelis


Krantas keistai gausiai apklotas jūros augalais.
"Marsala" miestelio pakrantė


Labai gausiai.
"Marsala" miestelio pakrantė


Kvapas ne koks, vaikštome neilgai. Važiuojame toliau.
Šalia "Trapani" miesto stūkso nemažas kalnas. Kalne įsikūręs "Erice" miestelis.
"Erice" miestelio žemėlapis


Vėl keltuvai. Keltuvas kainuoja 10,- eurų asmeniui.
Keltuvas į "Erice" miestelį


Miestelis įsikūręs 750 metrų aukštyje. Lėktuve norėtųsi sėdėti sausais apatiniais, todėl kylame keltuvu.
Kylame į "Erice" miestelį


Kylant matosi druskų kasyklos plytinčios šalia "Trapani" miesto.
Druskos kasyklos šalia "Trapani" miesto


"Erice" miestelio iki šiol neapleido nuolatiniai gyventojai. Čia veikia mokymo įstaigos, darželiai. Galima netgi įsigyti keltuvo mėnesinį ar metinį bilietą.
"Erice" miestelis


Klaidžiojame ir dairomės.
"Erice" miestelis


Iškišame snapus virš miestelio tvoros. Platumos, migla ir žalumos.
Vaizdas iš "Erice" miestelio


"Trapani" miestas ir jo apylinkės.
Vaizdas iš "Erice" miestelio


Vingiai.
Vaizdas iš "Erice" miestelio


Kalno ir pilies draugystė.
"Erice" miestelio pilis


Horizontą prarijo migla. Gaivuma.
Vaizdas iš "Erice" miestelio


Miestelio pilies bokštus apkramtė laikas su savo draugais - vėju ir lietumi.
Vaizdas iš "Erice" miestelio


Tačiau išdidumo ji neprarado.
"Erice" miestelio pilis


Tiesiog spindi.
"Erice" miestelio pilis


Į miestelį galima pakliūti ir "šarange-varange" keliuku.
Keliukas į "Erice" miestelį


Keliaujame į miestelio centrą. Skaičiuojame stogų platumą.
"Erice" miestelis


Gatvelių ilgumą.
"Erice" miestelis


Miestelio centrinė aikštė nedidukė ir standartinė. Penas pilvams ir penas dūšiai gyvena gretimais.
"Erice" miestelis


Gatvelės siauros, todėl peno į pilvus daug kimšti nerekomenduojama.
"Erice" miestelis


O juk taip vilioja.
"Erice" miestelio gardumynai


Centrinėje miestelio gatvė taip pat standartinė - turistų "gaudyklės", kinietiški suvenyrai, alus, ledai ir patys turistai, be abejo.
"Erice" miestelis


Plačiai išsižioję, šventyklos savo vėsiais nasrais ryja nuo kaitros nusilpusius turistus. Suvirškina net ir jų veidrodinius fotoaparatus.
"Erice" miestelis


Tuo metu tualete tupi žiogas ar kažkoks svirplinis jo giminaitis ir absoliučiai negalvoja apie šias bei panašias nesąmones.
Žiogas negalvotojas


Leidžiamės žemyn.
Leidžiamės iš "Erice" miestelio


Važiuojame į oro uostą, čia gražiname automobilį. Nuvažiavome nemažai - 950 kilometrų. Šis atstumas - tai net 30% visos šiuo metu esamos automobilio ridos.
Automobilio rida


Lėktuvas jau laukia, uodega mojuoja.
Lėktuvas laukia


Keleiviai blizgiais nuo prakaito pakaušiais linguoja.
"Trapani" oro uoste


Kylame.
Kylame iš "Trapani" oro uosto


Saulutė nusižiovavo ir leidžiasi.
Saulutė leidžiasi


Žiovulys apima ir mus. Lėktuvas suvokia, jog visi jau pavargo ir leidžiasi taip pat.
Kaunas.
Kauno oro uostas


Eh, smagu keliauti, taip pat ir namo sugrįžti!

2 komentarai: