2017-03-05

Apsiperkame Vokietijoje. Pora automobilių.

Vokietijoje nupirkome jau galybę automobilių. Esame rekomenduojami kaip šios srities asai. Skambina ir rašo netgi nepažįstami žmonės. Prašo pagalbos ir patarimų.
Šiaip, verslo iš šios veiklos nedarome (o gal vertėtų?) - tai tik hobis. Smagu keliauti su draugais. Ypač - jei ši kelionė dar ir naudinga kažkam.
Jau kurį laiką formuojasi "gyva eilė" - "kuomet tik važiuosit - būtinai sakykit - man irgi reikia!".
Taigi - lekiam. Pirksime net du.

Keliavome:
2017.02.08- 2017.02.12

Maršrutas "google" žemėlapyje:
Maršrutas



Skrisime trečiadienį vakare iš Vilniaus į Bremeną. Visi kiti lėktuvai mus atgabentų tik ketvirtadienio vakare - laiko pirkiniams mažai. Iki Vilniaus riedame traukinuku.
Riedame traukiniu


"Lietuvo geležinkeliai" bando tobulėti. Štai mažasis traukinukas iš Vilniaus geležinkelio stoties į oro uostą veža būtent tuo laiku - kuomet didysis jo brolis keleivius atveža iš Kauno. Žinoma, veža ne tuomet, kada brolis atvyksta, o tuomet - kada jis turėtų atvykti. Brolis vėluoja (kaip supratome - tai vyksta labai dažnai), na o mažasis stropus - pajuda laiku..
Griebiame taksi. Vairuotojas mums papasakoja, kaip jis "vot nedavno staiga važiavo ir togda iš dešinės jam tik ras - kažkokia baba miliceiskovo, kotoras buvo glavmas ir potomu jam chateli teises otniat' ".
Oro uoste visi kruta - laksto netgi Daukantas. Turbūt nori geresnę vietą lėktuve užsėsti.
Daukantai, kur tu?! Lėktuvas kitoje pusėje!


Pilotas tvirčiau užsiveržia laikrodį, kad danguje jo nenuplėštų vėjas. Kylame.
Pilotas užsiveržia laikrodį


Taip, danguje nieko geriau nėra..
Angelai neturi skonio


Tačiau ant žemės yra. Ir daug geriau. "Craft bier bar" Bremen.
"Craft bier bar" Bremen


Ragaujame.
"Craft bier bar" Bremen


Velnias, tikrai skanu. Pėdiname į viešbutį. Mus stebi keisti padarai.
Keistas padaras su išsamiu paaiškinimu - kas jis per vienas


Ryte Bremene ieškome kavos.
Bremenas


Miestas gražus.
Bremenas


Muzikalus.
Bremenas


Architektūra nebetelpa į fotoaparato akį.
Bremenas


Susipilame kavą, nuomojamės automobilį, skambiname pardavėjui, lekiame.
Važiuojame apžiūrėti automobilio


Dailus didžiaakis žiūri į mus, prašo būti nupirktas.
Toyota Auris nori šeimininko


Apžiūrime - ar augintinis gerai išdresuotas. Urzgia, klauso komandų, laka nedaug, letenos apynaujės - puiku.
Šeimininkas rastas


Vieną augintinį turime, skuodžiame antrojo. Antrasis ne koks. Šeimininkai nuotraukas pakoregavo - skelbime kailis blizga, realybėje apsikakojęs. Labai norisi pokštelėti šeimininkui liniuote per nagus..
Telefonu ieškome kitų. Pasirinkimo labai didelio nėra - kas puikiai tiktų, tačiau išsirenkame. Su augintiniu susitinkame jau tamsoje. Atrodo gerai - urzgia, burzgia ir riaumoja. Lauksime ryto. Apsistojame netoliese - Diuseldorfe.
"Altbier" vakarėlis!
"Uerige Obergarige Hausbrauerei"


Ragaujame, bendraujame, alaus gamybos agregatus čiupinėjame.
"Altbier" alaus gamybos agregatai


Rytas protingesnis už vakarą. Kartais. Apžiūrime dar kartą gyvūno kailį. Randame daugiau trūkumų. Nusiderame nemažai - trūkumų šalinimas "telpa" į bendrą logišką automobilio vertę. O dar tas noras greičiau sutvarkyti visus reikalus. Kertame rankomis.
Pavadėlis antrajam augintiniui


Vėliau diskutuojame - rodos šis pirkinys vienas nesėkmingiausių per mūsų "karjerą", tačiau yra ir kita šio reikalo pusė.
Lietuviškame virtualiame automobilių turguje [autoplius.lt] apstu blizgančių eksponatų, kurių ir kailis spindi labiau, ir rida perpus mažesnė, ir kaina nesikandžioja. Tačiau ar tai gali būti tiesa? Juk šie automobiliai nėra pagimdyti virtualiame turguje. Kažkas turi juos atgabenti, nublizginti, sutaisyti letenas ir parduoti. Po šio proceso visų "rankos lašiniuotos", o ir kaina mažesnė? Na, nebūkime naivūs..
Žinoma, apgaulės rizika išlieka ir perkant Vokietijoje. Tačiau, jeigu augintinis visuomet gyveno tik savo tėvynėje, turėjo tik vokiškai kalbančius šeimininkus - ši rizika sumažėja iki minimumo. Kita kalba dėl automobilių iš Prancūzijos, Italijos (ypač pietinės pusės), Olandijos.. Čia "nešvarūs žaidimai" žaidžiami taip pat.
Kaip ten bebūtų - aš asmeniškai renkuosi tiesą. Ar bent kuo didesnę tiesos tikimybę. Pats išsigydęs - pats žinosi kuo sirgai. Patikimumas ir saugumas, manau, svarbu. Na, gal aš mąstau per daug konservatyviai..

Reikalai baigti, važiuojame į Olandiją. Netoli - viso labo tik apie 100 kilometrų. Taip, Olandijoje alaus yra taip pat! Olandai labai mėgsta kavą. Kavos parduotuvėlių apstu.
Coffee Shop


Ne visos kavinės kavą parduoda turistams. Toks įstatymas įsigaliojo lyg nuo šių metų pradžios. Ką padarysi - nėra kavos - gersime alų. Parvykstame atgal į Vokietiją. Pagalves kedename Hanoveryje.
Šeštadienio rytas. Pusryčiai, dušas ir kava. Riedame į Berlyną.
Greitkelis Vokietijoje


Tarpe mūsų išsirutuliojo posakis - "važiuok tu kaip nori - Berlyne būsi sutemus". Štai ir esame čia sutemus. Alaus? Na, o kaipgi. BrewDog Berlin Mitte.
BrewDog Berlin Mitte


Alaus puikus, pasirinkimas nuostabus.
BrewDog Berlin Mitte


Smagu aptarinėti reikalus, ragaujant gerą alų.
BrewDog Berlin Mitte


Užsukame į svečius pas "BRLO Brwhouse" Berlin.
"BRLO Brwhouse" Berlin


Puiku - kvapų ir skonių vėtra.
Sekmadienį padovanojame greitkeliui. Greitkelis dovanomis nepatenkintas. Lenkijoje šalia Lomžos milžiniškas kamštis. Avarija.
Kamštis Lenkijoje


Stoviniuojame beveik valandą. Tolumoje laukuose pastebime lėtai judančią automobilių vorelę. Apvažiavimas. Apsisukame. Kelias laukuose ne koks. Na, bent jau judame.
Važiuojame laukais


Namo parsirandame vėlai.
Lietuva

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą