2021-10-06

Skiepų milicininkai

  Skiepai, karantinas, kaukės, atstumas, negalima, taip jau nebebus, pareigūnas teisus. „Ta situacija.. Jau visiems pabodo.. Jau kiek galima.. ..“. Apie tai plėstis neverta. Visi viską žino. Mintis kitur – kaip šioje situacijoje elgiasi žmonės.

Pyktis


  Daug kas šios situacijos skalėje žmones rūšiuoja į du tipus – vakseriai ir antivakseriai. Aš išskirčiau tris grupes – antivakseriai, besiskiepijantys, skiepų milicininkai.

  Na, taip – antivakseriai savo tiesas gina dėl žinių trūkumo, nepagrįstų baimių, kartais gal dėl „tamsumo“ ar sąmokslo teorijų įtakos. Tačiau jie bijo. Tebūnie ta baimė nepagrįsta, tačiau jie bijo ir todėl ginasi, bando ginti savo vaikus, artimuosius. Tebūnie ta gynyba kaip liepsną kandančio vilko degančiame miške – ji esmės nekeičia. Tai gynyba. "Palikite mane ramybėje".. O kartais iš to kylantis pyktis..

  Besiskiepijantys - jie nueina ir pasiskiepija. Kaip ir nueina į turgelį vietoje "Maximos". Valgo jautieną. Nueina į tualetą, šlapinasi sėdėdami. Nešioja tik kedus. Šalikas - tik vilnonis. Nemėgsta džinsų. Sriubą valgo du kartus per dieną. Kavą geria tik kuomet mūsų planeta būna tolimiausiame taške nuo Saturno. Bet. Bet! Niekam savo sprendimų, savo tiesų ir nutarimų nediktuoja. Tiesiog elgiasi taip - kaip jiems atrodo gerai. Ramiai. Pagarbiai. Sėdi prie to pačio stalo su veganu ir nesibara jei tualete jam aptaškai batus, nes šlapiniesi stovėdamas.

Užkratas


  Bet kodėl tokie nuožmūs skiepų milicininkai? Koks jų tikslas? „Ot gerai, taip jiems ir reikia! Tegu patys susimoka! Tegu jų neįleidžia! Tegu sodina į kalėjimą!! Aš juos tuoj..!!!“.. Kodėl jie taip gerai viską žino – ką turi daryti kiti ir kas bus, jei kiti taip nedarys? Kam tas demonstratyvumas [„Aš tikiu mokslu. Aš api[nu]pjaustytas.“? O iš kur tas aršumas diskusijose, kuris dažnai gerokai aplenkia antivakserio gynybos nuožmumą? O kategoriškumas?.. Kur analitinis mąstymas? Kur loginės sekos, išvados ir pamąstymai? Ne! Nes taip buvo pasakyta! Aha, tu vieną akį pasukai į kairę kuomet kalbėjome - tu antivakseris!!! 

  Ar šis kategoriškumas, kurio užuomazgos „buvo nuleisto iš viršaus“ neprimena filmo „Eksperimentas“? Ar paspausi mygtuką? Juk jis buvo labai blogas. Labai blogas. Labai. Jį reikia kaip reikiant nubausti! Žinoma, kiekvienas lageris ar kankinimo kamera ras savo darbuotojus..

  Aš pasiskiepijęs. Manau, kad skiepai yra gerai. Taip pat manau, kad žmogaus laisva valia yra labai svarbu. Pasirinkimas. Nuomonių įvairovė. Diskusija. Kritinis mąstymas ypač.. Humanizmas. Žmogus – kaip asmenybė.. Paskutiniu metu gerokai labiau už antivakserius "užknisa" skiepų milicininkai. Norisi suprasti, bet nesuprantu..

  Klausimų daug. Atsakymų nereikia. Reikia pamąstymų sau. Mažiau pykčio..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą