2011-05-21

Kaip pirkti drabužius bei apavą Lietuvoje

Šiandien buvau "Akropolyje" Kaune. "The hooorrooorrr.." (reikia ištarti pusbalsiu susirietus į kamuoliuką ir drebant). REIKIA batų. Kitu atveju apeičiau ratu šią ir visas tokio tipo parduotuves. Atkentėjau virš valandos tą baltai blizgančios ir iPhone'ais mojuojančios minios triukšmą, muzikinę kakafoniją, mėšlungiškas pardavėjų šypsenas, o batų N Ė R A.... NNNNėėra.

Sakote yra tų batų ? Gerai, pasakykite man "pasidariusiam senam bambekliui" - kaip jau pradėjo žmona mane vadinti - ką reiškia kaina "349,-  299,- 249,-", kuomet aš, užsirašęs šių batų modelį ir grįžęs namo prie kompiuterio, randu internete juos už 30 svarų ? Be to, apžiūrėjau visas poras esančias parduotuvėje - brokuotos. Akivaizdžiai brokuotos (teko girdėti apie Italijoje ir Prancūzijoje vykstančias dviejų dienų batų muges, kuomet antrąją dieną stambiems tiekėjams yra parduodamas produkcijos brokas už labai žemą kainą).. Šiaip lyg neskaičiuoju centų - keli litai į vieną ar kitą pusę "bala nematė", tik kad greičiau nusipirkti ir sprukti iš parduotuvės, tačiau esmė kitur. Kaip jaustis pačiam kaip asmenybei, kuri stengiasi galvoti, maždaug įsivaizduoja procesus kaip prekės iš tiekėjų sugula parduotuvėse, kaip vykdomos "akcijos" ir kita pradedančio išsigimti marketingo kainodara. Kartu su batais būčiau neišvengiamai įsigijęs mažą debesėlį su užrašu "mulkis". Kur beeičiau debesėlis kabotų virš galvos ir truputėlį lytų. Labai neskauda, nebaisu, bet vos vos šlapia..
Patarimas paprasčiausias - kaip aš iki šiol darau ir, kaip įsitikinau, darysiu ir toliau : nueiti į parduotuvę, pasimatuoti patinkančius drabužius ar batus, užsirašyti tikslų modelį (kad ir telefone), namie internete surasti ir užsisakyti. Internetinių parduotuvių galybė, pakanka turėti paprasčiausią kreditinę ar netgi "VISA virtuon" kortelę. Ieškoti galima netgi per "google", vėliau rasite jums tinkančias parduotuves.Vienintelis minusas - prekes turėsite po savaitės ar dviejų. Pliusas - nebeliks debesėlio "mulkis". Taip pat ir teigiamos emocijos. Jei pasimatuosite ir drabužis tiks - pardavėjai sakykite "puiku, tinnka !", išsitraukite iš piniginės 1-2 ar 3 litus (kiek paprastai bare paliekate arbatpinigių) ir paduokite pardavėjai kartu su drabužiu. Juk jau taip retai pavyksta pamatyti nuoširdžiai nustebusį ir besišypsantį veidą..

Kelios drabužių parduotuvės internete:
http://www.sportsdirect.com/
http://www.asda.com/
http://www.lasenza.co.uk/
http://www.asos.com/
http://www.next.co.uk/
http://www.boohoo.com/
http://www.marksandspencer.com/
http://www.tesco.com/
http://www.matalan.co.uk/

Ko tik čia nėra.. Kaina dažnai būna 2-3 kartus mažesnė, negu Lietuvoje. Jei turite klausimų - rašykite - iš principo pagelbėsiu. Ech, tie mūsų godūs verslininkai :)

2 komentarai:

  1. Tikra tiesa, tik del avalynes drisciau abejoti, kokybishka odine avalyne labiau apsimoka pirkti Lt nei Uk ir pvz virsuje isvardintuose tinklapiuose odines avalynes nelabai ir rastum....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, avalynės pasirinkimas mažesnis, tačiau tikrai yra. Kokybiškos taip pat. Tiesiog surasti reikia kas tinka..

    AtsakytiPanaikinti